2009-03-09 11:59:53• hírek • Szatmar.ro

A fél mezőny eredménytelen maradt

Vereségével egyre jobban lemarad a Steaua, immár kilenc pont a hátránya.

Kilenc meccsen kilenc gól, bizony nem sok. A román labdarúgó Liga1 19. fordulójában ezt a nem túl dicső teljesítményt érték el a csapatok, melyeknek több mint a fele (egész pontosan a tizennyolcból tízen) gólt sem tudott szerezni. Ezért külön dicséretet érdemel a Vaslui, mely azt a bravúrt hajtotta végre, hogy két gólt lőtt a Iasi ellen. Ezzel szemben a Craiova, a Buzau, az Otopeni, az Uzriceni és Pandurii 2009-ben még nem tudott gólt szerezni bajnokin.

A „nagyok" közül elsőként a Rapid lépett pályára hazai pályán a Farul ellen. Az első félidő lüktető játékot hozott, melyben, bár a vasutasok fölényben játszottak, mindkét oldalon több veszélyes szituáció is akadt. Mégis, a szünet hozta az első „maradandó statisztikai adatot", ekkor ugyanis a játékvezető kiállította az őt állítólag megfenyegető Constantint. A fővárosiak játékán azonban nem látszott meg, hogy emberhátrányban maradtak, egy szögletet követően a 78. percben pedig Fernandes megszerezte számukra a győztes találatot.

A Szászmedgyes-Dinamo találkozó elsősorban a játékvezetés miatt vonta magára a figyelmet, pedig ez volt az egyedüli olyan mérkőzés, melyen mindkét csapat gólt tudott szerezni: a 4. percben Parvulescu révén a hazaiak, amire a 18. percben N'Doye válaszolt. Két perccel később aztán Moti a gólvonalon kézzel mentett, ám a játékvezető továbbot intett. Sem az egyenlítő találat, sem a bíró „rosszindulata" nem zavarta azonban a hazaiakat, akik hatalmas fölényben játszottak az első félidőben, de helyzeteiket nem tudták gólra váltani A szünet után feljavult a Dinamo játéka is, mindkét kapusnak akadt dolga, ám újabb találat nem született.

Az előző fordulóban mutatott takarékos játékát produkálta a Kolozsvári CFR Buzauban, ennek köszönhetően a hazaiak voltak veszélyesebbek az első játékrészben, ám Mansour többször is elhibázta a célt. A szünetet követően valamivel több kockázatot vállalt fel a címvédő, az 55. percben pedig Kone szépen kilőtte a hosszú alsó sarkot, megszerezve ezzel a vasutasok győztes találatát.

Nagy taktikai csatát és kevés játékot hozott a Steaua brassói vendégjátéka, melyen a hazaiak végig némi fölényben játszottak. Az első félidőben kettő-kettő volt az említésre méltó lehetőségek aránya, a találkozó helyzetét pedig az 50. percben Roman szalasztotta el, aki öt méterről nem találta el a kaput. Egy Stancu helyzetet leszámítva sokáig nem történt semmi, majd a 74. percben egy szögletet követően Abrudan megszerezte a hazaiak győztes találatot.

A 19. forduló egy olyan találkozóval ért véget, amely tökéletesen jellemezte a többi összecsapást. A Pandurii és a Temesvár mérkőzése Cardoso öngóljával dőlt el. A hazaiak egyenlíthettek volna, ám Pacurar büntetőjét Pantilimon védeni tudta. A mérkőzésről mindent elmond, hogy az első szögletre a második félidő elején került sor.

A pontvadászat élén továbbra is a Dinamo áll 39 ponttal. Az Urziceni három ponttal lemaradva a második, a Temesvár és a CFR 35 egységgel holtversenyben a harmadik illetve a negyedik helyen található. A Rapid 34 ponttal az ötödik, a Steaua 30-al a hatodik.

Eredmények:
Vaslui-Iasi 2-0
gólok: Farkas (24., 35.)

Rapid-Farul 1-0
gól: Fernandes (78.)

Otopeni-Galati 0-1
gól: Pena (43.)

Szászmedgyes-Dinamo 1-1
gólok: Parvulescu (4.), illetve N'Doye (18.)

Buzau-Kolozsvári CFR 0-1
gól: Kone (55.)

Craiova-Beszterce 0-0

Arges-Urziceni 0-0

Brassó-Steaua 1-0
gól: Abrudan (74.)

Pandurii-Temesvár 0-1
gól: Cardoso (72., öngól)

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: